Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sos parmezanowy do szparagów

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2349

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Sos pasuje do białych i zielonych szparagów.

Zdjęcia

Składniki

  • cebula 1 szt.
  • masło 2 łyżki
  • białe wino 100 ml
  • bulion 200 ml
  • sól 1 szczypta
  • pieprz czarny mielony 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa utarta 1 szczypta
  • pieprz cayenne 1 szczypta
  • tymianek świeży 1 dag
  • bazylia świeża 1 dag
  • świeża kolendra 1 dag
  • kwaśna śmietana 15 dag
  • ser parmezan 15 dag

Jak zrobić Sos parmezanowy do szparagów?

Cebulę obrać, pociąć w kostkę, zeszklić na maśle. Dolać białe wino, bulion, zagotować. Dodać do smaku sól, czarny pieprz, gałkę muszkatołową, pieprz cayenne. Świeże zioła posiekać, dodać do sosu. Sos odstawić do schłodzenia, gdy będzie zimny, dodać śmietanę i starty ser parmezan.
Komentarze

Do przepisu na: Sos parmezanowy do szparagów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne