Przepis na Ryż po indyjsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2009
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Składniki

  • ryż 250 g
  • masło stopione 1 łyżka
  • sól 1 łyżeczka

Jak zrobić Ryż po indyjsku?

Ryż dobrze wymyć i namoczyć na 15 min. w wodzie. Dobrze rozgrzać masło w aluminiowym rondlu, wrzucić dokładnie odsączony ryż i stale mieszając smażyć kilka minut. Zalać wrzącą osoloną wodą (2 szklanki), zagotować na dużym ogniu. Przełożyć ryż do żaroodpornego naczynia i piec 30 min. przykryty, w piekarniku na małym ogniu. Podawać do potraw typu curry.

Podobne przepisy

Ryż z marchewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Soczewica z ryżem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Kasze i ryż

Gulasz z kaszą jęczmienną

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Kasze i ryż

Pasztet z kaszy jęczmiennej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Kasze i ryż

Pulpety z papryką i ryżem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż gotowany na mleku kokosowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Kasze i ryż