Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ryba z chrupiącą panierką

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1171

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ryba z chrupiącą panierką

Zdjęcia

Ryba z chrupiącą panierką

Składniki

  • filety rybne (mintaj, panga, dorsz) 0,5 kg
  • płatki kukurydziane 3 garści
  • jajka 1-2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa typu Vegeta
  • olej do smażenia

Jak zrobić Ryba z chrupiącą panierką?

Rybę umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Przekroić na połowy albo dowolne kawałki. Część płatków rozgnieść ręką, a część pozostawić w całości. Wymieszać je razem. Jajko roztrzepać z łyżką wody można dodać przyprawę. Przygotowaną rybę panierować w jajku i chrupkach. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Komentarze

Do przepisu na: Ryba z chrupiącą panierką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne