Przepis na Ryba z chrupiącą panierką

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1192
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Ryba z chrupiącą panierką

Zdjęcia

Składniki

  • filety rybne 0,5 kg
  • płatki kukurydziane 3 garści
  • jajka 1-2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa typu Vegeta
  • olej do smażenia

Jak zrobić Ryba z chrupiącą panierką?

Rybę umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Przekroić na połowy albo dowolne kawałki. Część płatków rozgnieść ręką, a część pozostawić w całości. Wymieszać je razem. Jajko roztrzepać z łyżką wody można dodać przyprawę. Przygotowaną rybę panierować w jajku i chrupkach. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Podobne przepisy

Oliwki nadziewane pastą paprykową

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Jajka sadzone z kiełbasą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Zapiekane parówki z serem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Przekąski

Wątróbka w panierce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Mozzarella z pomidorem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Ziemniaki zapiekane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski