Przepis na Rostbef

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1186
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Rostbef?

Rostbef opłukać, usunąć kości i obwiązać sznurkiem, aby nadać porcji mięsa odpowiedni kształt. Stopić na patelni trochę oliwy i masła lub margaryny i szybko obsmażyć mięso. Osolić, popieprzyć, przełożyć do dostosowanego kształtem naczynia i polać pozostałym tłuszczem. Wstawić do bardzo gorącego piekarnika, piec co najmniej 20 min., polewając od czasu do czasu wodą. Gotowe mięso o powierzchni mocno przyrumienionej powinno po przekrajaniu być ciemno różowe, a przy nakłuciu wydzielać krwawy sok. Ostudzić je i krajać na skośne plastry.

Podobne przepisy

Szpinak do obiadku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-20

Dodany przez: Pola

Kategoria: Jarskie

Ziemniaczki zapiekane w piekarniku na pikantnie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Wieprzowina z porami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Pasta z sera twarogowego z marchwią i jabłkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-17

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Naleśniki z serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: efka

Kategoria: Jarskie

Zapiekane ziemniaki a’ la puree

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie