Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rogale a'la PIZZA

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5883

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rogale a\'la PIZZA

Składniki

ciasto

farsz

  • wędlina dowolna 25 dkg
  • cebula wedle uznania
  • przyprawa do pizzy do smaku
  • żółty ser 25 dkg
  • ketchup pikantny do smaku

Jak zrobić Rogale a'la PIZZA?

Z podanych składników zagnieść ciasto na pizzę i odstawić przykryte na 15-20 minut do wyrośnięcia. Kiełbasę pokroić i podsmażyć, dodać obraną, pokrojoną cebulę i podsmażać aż się zeszkli. Do podsmażonej kiełbaski i cebuli dodać przyprawę do pizzy, wymieszać. Ciasto rozwałkować na kształt koła i podzielić na 6 porcji. Każdy kawałek posmarować ketchupem, posypać startym serem, nałożyć farsz i zwinąć na kształt rogala. Przygotowane rogale poukładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawiamy na ok. 15 min. , aby trochę wyrosły. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Rogale a'la PIZZA

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne