Przepis na Ragout z jajek i awokado na endywii

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1422
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • jajka 2 szt
  • awokado 1/2 szt
  • szczypiorek 10 gaązek
  • rosól warzywny 150 ml
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 1 łyżka
  • sól
  • chilli w proszku szczypta
  • sałata endywii 300 g

Jak zrobić Ragout z jajek i awokado na endywii?

Jajka ugotować na twardo, przestudzić polewając zimną wodą, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Miąższ awokado obrać ze skórki, pokroić w plasterki, szczypiorek opłukać, osuszyć, drobniutko posiekać. Rosół podgrzać, zagęścić mąką, lekko przestudzić, nie przerywając mieszania dodać śmietanę, ostrożnie włożyć plasterki jajek. Ragout przyprawić do smaku solą i chilli w proszku. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cieniutkie paseczki. Przełożyć z plasterkami awokado na talerz. Dodać ragout, posypać szczypiorkiem, podawać.

Podobne przepisy

Galaretki drobiowe z warzywami

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zimny bufet

Sałatka arbuzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Pizza z tuńczykiem i cząbrem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Jajeczka faszerowane pieczarkowym kremem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Śniadanie z jajecznicą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Jajka na twardo z pomidorem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet