Przepis na Pikantny dip do chipsów

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2381
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Pikantny dip do chipsów?

Papryczki przekrawamy na pół – jeśli chcemy by dip był łagodniejszy usuwamy pestki, jeśli wolimy pikantniejszy papryczki pozostawiamy z pesteczkami.

Czosnek i cebulę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywka zalewamy wodą i gotujemy ok. 15-20 min na małym ogniu. Następnie wodę odlewamy, dodajemy przecier pomidorowy i wszystko miksujemy na gładki sos.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Jeśli chcemy by sos był łagodniejszy możemy dodać śmietanę. Sos polecam do chipsów lub frytek.

Podobne przepisy

Wiosenny sos do kanapek i wędlin

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Sosy

Kaczka w sosie paprykowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1500 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pasta chili

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Sosy

Sos z tuńczyka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Sosy

Sos do dań mięsnych

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Sosy

Sos bolognese

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Sosy