Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Piernik

Dodany przez

Ile porcji: 16

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1848

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Piernik

Składniki

  • kefir 1,5 szklanki
  • mąka 4,5 szklanki
  • cukier 1 szklanka
  • olej 0,75 szklanki
  • soda 3 łyżeczki
  • kakao 4 łyżeczki
  • dżem 3 łyżeczki
  • dżem do przełożenia ciasta
  • tłuszcz do formy
  • polewa czekoladowa gotowa
  • bułka tarta do formy

Jak zrobić Piernik?

Mąkę, kefir, cukier olej, sodę, kakao, trzy łyżeczki dżemu dokładnie mieszamy a następnie przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Pieczemy godzinę w temp. 170 stopni c. Gdy ciasto ostygnie przekrawamy je i przekładamy dżemem - najlepiej śliwkowym. Na wierzchu polewamy gotową polewą czekoladową.
Komentarze

Do przepisu na: Piernik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne