Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczona fasolka szparagowa z greckim dressingiem

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2537

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pieczona fasolka szparagowa z greckim dressingiem to pyszne danie z wakacji spędzonych w Gracji.

Naprawdę wspaniale smakuje połączenie pieczonej fasolki, fety, orzechów i octowego dressingu z miodową nutą.

Polecam, bo bardzo smaczne i proste w przygotowaniu!

Zdjęcia

<b>Pieczona fasolka szparagowa z greckim dressingiem</b> to pyszne danie z wakacji spędzonych w Gracji. <br/><br/>Naprawdę wspaniale smakuje połączenie pieczonej fasolki, fety, orzechów i octowego dressingu z miodową nutą. <br/><br/>Polecam, bo bardzo smaczne i proste w przygotowaniu!

Składniki

dressing

Jak zrobić Pieczona fasolka szparagowa z greckim dressingiem?

Fasolkę szparagowa umyć i obciąć końce. Blachę wyłożyć folia aluminiową. Fasolkę ułożyć na foli, polać oliwą, posypać solą, pieprzem oraz posiekanymi orzechami włoskimi. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w 180 stopniach.

W międzyczasie pokruszyć fetę, oraz przygotować dressing:
cebulę pokroić w półplasterki, wymieszać ocet winny z miodem i sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty czosnek i ucierać, aż się zrobi emulsja. Dodać oregano, pieprz i cebulę. Wyłożoną na półmisek fasolkę polać dresingiem i posypać kawałkami fety.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczona fasolka szparagowa z greckim dressingiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne