Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Paszteciki do barszczu

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3383

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Paszteciki do barszczu

Składniki

ciasto

farsz

  • grzyby suszone 1 garść
  • kostka grzybowa 1 szt
  • cebula 1,5 szt
  • olej 2 łyzki
  • sól i pieprz do smaku

Akcesoria

  • blaszka do pieczenia
  • maszynka do mielenia
  • garnek
  • deska
  • nóż
  • stolnica
  • wałek

Jak zrobić Paszteciki do barszczu?

Ciasto:
drożdże rozkruszyć z 3 łyżeczkami mąki i zalać 1/3 szklanki ciepłego mleka. Do pozostałej mąki dodać masło i siekać nożem, wlać rozczyn, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Podzielić je na 4 części, rozwałkować, ściąć nożem brzegi i ułożyć wałeczek z farszu, zrolować i ciąć jak kopytka. Rozbić białko i posmarować paszteciki, można posypać kminkiem.

Farsz:
grzyby moczymy, gotujemy 40 min i mielimy przez maszynkę. Cebulę drobno siekamy i lekko smażymy z dodatkiem kostki grzybowej, dodajemy grzyby i doprawiamy solą oraz pieprzem. Paszteciki pieczemy ok. 10 minut w temp. 190 stopni. Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Paszteciki do barszczu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne