Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Parówki z boczkiem

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2377

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Parówki z boczkiem

Składniki

Jak zrobić Parówki z boczkiem?

Parówki obrać z osłonek podzielić na 4 części. Jeśli boczek jest szerszy parówki dzielimy na 3 części. Wtedy potrzebne będzie 9 pasków boczku. Czosnek obrać, zmiażdżyć i rozetrzeć ze solą. Natrzeć plastry boczku i oprószyć pieprzem. Posmarować musztardą. W każdy przygotowany plaster boczku zawinąć kawałek parówki. Oprószyć przyprawą grillową. Na patelni rozgrzać olej i położyć przygotowane parówkowe roladki na patelnię zawinięciem do dołu. Smażyć na średnim ogniu obracając kilka razy.
Komentarze

Do przepisu na: Parówki z boczkiem

teressa444#

teressa444

2012-09-25 09:01:23

Prosty przepis ale jakie smaczne parówki....

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne