Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Panga w cieście serowym

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 35 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 993

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filety z pangi 6 szt
  • starty żółty ser 20 dag
  • śmietana 200 ml
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta 3 łyżki
  • mąka razowa 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mozzarella 6 plasterków
  • pomidory 6 plastrów

Jak zrobić Panga w cieście serowym?

Filety myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 20 min. Przygotowujemy ciasto: starty ser, śmietanę, jajka, łyżkę oliwy, mąkę i bułkę tartą dokładnie mieszamy. Każdy filet dokładnie panierujemy w cieście a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Po tym czasie na rybie układamy plasterki pomidora, na nim mozzarellę i zapiekamy jeszcze kilka minut, do czasu aż ser się roztopi. Możemy podawać z musem z cukinii.
Komentarze

Do przepisu na: Panga w cieście serowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne