Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Orzechowy jabłecznik

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3354

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Orzechowy jabłecznik to aromatyczne, wilgotne ciasto, gdzie smak cynamonu miesza się z orzechami włoskimi. Łatwe w przygotowaniu, pięknie pachnące i ładnie wyglądające znika bardzo szybko. Polecam!

Zdjęcia

<b>Orzechowy jabłecznik</b> to aromatyczne, wilgotne ciasto, gdzie smak cynamonu miesza się z orzechami włoskimi. Łatwe w przygotowaniu, pięknie pachnące i ładnie wyglądające znika bardzo szybko. Polecam!

Składniki

do blachy

Jak zrobić Orzechowy jabłecznik?

Piekarnik nastawić na 180 stopni.

Blachę wysmarować tłuszczem.

Jabłka obrać, wyciąć pestki i pokroić w kostkę. Posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.

Mąkę wymieszać z proszkiem i solą. W drugim naczyniu połączyć sok pomarańczowy z oliwą, cukrem i esencja waniliową. Na koniec wbijać po jednym jajku i miksować. Połączyć masę jajeczną z mąką i posiekanymi orzechami. Na blaszce równomiernie ułożyć ciasto i wierzch posypać jabłkami.

Piec godzinę, aż ciasto będzie złociste.
Komentarze

Do przepisu na: Orzechowy jabłecznik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne