Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ogórki po meksykańsku

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5306

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ogórki po meksykańsku

Ogórki po meksykańsku

Składniki

  • ogórki 4 kg
  • papryka czerowna 4 szt
  • cebula 0,5 kg
  • sól 1 szkl

Zalewa

Jak zrobić Ogórki po meksykańsku?

Ogórki pokroić w plasterki i wymieszać z 0, 5 szklanką soli. Odstawić na 3 godziny. Paprykę pokroić w paseczki, wymieszać z solą 1/4 szklanki i odstawić na 2 godziny. Cebulę pokroić w plasterki i zasypać 1/4 szklanki soli, pozostawić na 2 godziny. Po upływie czasu warzywa wymieszamy razem i zalewamy zagotowaną i ostudzoną zalewą. Nakładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy około 10- 1 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Ogórki po meksykańsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne