Przepis na Mus z rabarbaru

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2084
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • rabarbar 50 dag
  • białka 2 szt.
  • żelatyna 1 łyżka
  • cukier 4 łyżki
  • cukier puder 1/2 szklanki

Jak zrobić Mus z rabarbaru?

Rabarbar umyte pokroić, rozgotować w niewielkiej ilości wody z cukrem. Namoczoną żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Z białek ubić sztywną pianę, dodając cukier, przecier rabarbarowy, rozpuszczoną żelatynę. Masę wyłożyć do naczyń, odstawić do skrzepnięcia.

Podobne przepisy

Twarożek z olejem lnianym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zimny bufet

Tarta z brukselką

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zimny bufet

Pasta twarogowa z kiszonymi ogórkami i cebulą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Guacamole

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: artur

Kategoria: Zimny bufet

Śniadanie dla bliźniaków prawie że wiosenne

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Domowy smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet