Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mrówkowiec

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6221

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Mrówkowiec

Składniki

biszkopt I

biszkopt II

do przełożenia

  • dżem brzoskwiniowy

Jak zrobić Mrówkowiec?

Biszkopt I
Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka –dalej ubijając
Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia- delikatnie wymieszać łyżką. Czas pieczenia 20-30minut w tem.180%

Biszkopt II
Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka –dalej ubijając
Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i suchym makiem - delikatnie wymieszać łyżką. Czas pieczenia 20-30minut w tem.180%

Gdy biszkopty ostygną posmarować pierwszy biszkopt dżemem i przykryć drugim biszkoptem. Na wierzch ciasta posypać cukier puder lub polać polewą.
Komentarze

Do przepisu na: Mrówkowiec

netha#

netha

2009-10-07 10:32:45

super przepis!

teressa444#

teressa444

2009-08-10 09:32:27

Ja tego ciasta nie nasączam, do kawy jest po prostu super.

monika4#

monika4

2009-08-08 21:43:05

A co z nasączeniem ciasta? Suche będzie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne