Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Moje marynowane śliwki

Dodany przez

Ile porcji: 24

Data dodania:

Wyświetlenia: 5050

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Moje marynowane śliwki

Moje marynowane śliwki

Składniki

Jak zrobić Moje marynowane śliwki?

Z wody, cukru i przypraw i octu gotujemy syrop. Umyte i wysuszone śliwki wkładamy do szklanego lub emaliowanego naczynia, zalewamy gorącą zalewą - syropem i odstawiamy na całą noc. Czynność tę, powtarzamy 4 razy odcedzamy syrop ze śliwek, doprowadzamy go do wrzenia i zalewamy nim znów śliwki. Wystudzoną marynatę przełożyć do słoików i zamknąć,
Komentarze

Do przepisu na: Moje marynowane śliwki

lewewelina23#

lewewelina23

2010-07-13 16:16:23

ja też chętnie wypróbuję zawsze zastanawiałam się jak to dobrze zrobić

teressa444#

teressa444

2010-07-02 08:26:36

Ten przepis na pewno wypróbuje, tylko poczekam na śliwki.:))P

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne