Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Marynowane podgrzybki

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas gotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1522

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Marynowane podgrzybki

Składniki

  • podgrzybki 1,5 kg

marynata

Akcesoria

  • garnek
  • słoiki z zakretkami

Jak zrobić Marynowane podgrzybki?

Grzyby przebrać, umyć i włożyć do garnka z wodą - zagotować. Po zagotowaniu grzyby przecedzić i przelać gorącą wodą. Nastawić w drugiej wodzie i gotować - ja grzyby gotuję 30 minut. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorące grzybki włożyć do słoika i zalać gorącą zalewą. Nie pasteryzować tylko obrócić słoiki do góry dnem przykryć czymś ciepłym /kocykiem, ręcznikiem/ i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Marynowane podgrzybki

ewas135#

ewas135

2012-08-31 22:00:11

bardzo dobre grzyby

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne