Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mała pizza dla każdego

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3651

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Mała pizza dla każdego,można podwoić składniki dla jej zwiększenia. Dodatki są oczywiście wedle uznania,nie wszyscy wszystko lubia,więc można modyfikować.

Zdjęcia

Mała pizza dla każdego,można podwoić składniki dla jej zwiększenia. Dodatki są oczywiście wedle uznania,nie wszyscy wszystko lubia,więc można modyfikować.

Mała pizza dla każdego,można podwoić składniki dla jej zwiększenia. Dodatki są oczywiście wedle uznania,nie wszyscy wszystko lubia,więc można modyfikować.

Mała pizza dla każdego,można podwoić składniki dla jej zwiększenia. Dodatki są oczywiście wedle uznania,nie wszyscy wszystko lubia,więc można modyfikować.

Składniki

ciasto

dodatki

  • pieczarki kilka szt
  • cebula 1 szt
  • papryka (zielona, żółta,czerwona) po 1/4 każdej części
  • kukurydza 0,5 puszka
  • szynka, boczek w/g uznania kilka plastry
  • przyprawy(oregano,bazylia...)
  • ser kilka plastry lub tarty
  • masło lub maragaryna do smażenia
  • ketchup lub sos pomidorowy kilka łyżka

Akcesoria

  • miska
  • patelnia
  • łyżka drewniana
  • blaszka do pieczenia 25-30cm

Jak zrobić Mała pizza dla każdego?

Ciasto na pizze:
drożdże rozpuszczamy w małej ilości mleka, następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy aż uzyskamy gładkie jednolite ciasto odchodzące od ręki (jeśli lepi się dodać mąki). Odstawiamy do wyrośnięcia ok 40 min.

W czasie rośnięcia ciasta, przygotowujemy dodatki na pizze. Pieczarki sparzamy i obieramy, kroimy na plasterki, cebulę obieramy i kroimy w pół krążki lub kostkę. Najpierw podsmażamy na patelni na masełku pieczarki, a pod koniec smażenia dodajemy cebulę.

Papryki myjemy i kroimy w kostkę. Po ok 40 min. Blaszkę smarujemy olejem i wykładamy na nią ciasto. Rozpłaszczone ciasto smarujemy ketchupem lub sosem pomidorowym, rozkładamy na to szynkę i/lub boczek, następnie pieczarki z cebulką, kukurydzę, posypujemy przyprawami i przykrywamy papryką.

Na koniec ser w plastrach lub tarty jak kto lubi. Wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 30min. Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Mała pizza dla każdego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne