Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron z tuńczykiem

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1560

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Makaron z tuńczykiem

Składniki

  • makaron razowy 300 g
  • tuńczyk w sosie własnym 200 g
  • warzywa po chińsku 400 g
  • przecier pomidorowy 100 ml
  • śmietana 18% 100 ml
  • olej 1/3 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • papryka pikantna 1 łyżeczka
  • rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • szczypiorek siekany 3 łyżki

Jak zrobić Makaron z tuńczykiem?

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej usmażyć na nim warzywa po chińsku. Tuńczyka osączyć z zalewy i podzielić na małe kawałki - dodać go do warzyw. Przecier zmieszać ze śmietaną i przyprawami. Sosem polać warzywa z rybą wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać sos sojowy i makaron. Zamieszać dokładnie i zdjąć z ognia. Posypać siekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Makaron z tuńczykiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne