Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kukurydza z wody

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1495

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Tagi

Kukurydza to podstawowy składnik kuchni meksykańskiej, ale warzywo doskonale zaadaptowało się również w Europie.

Znakomita jako dodatek do sałatek, dań na gorąco jak chili con carne, a także na śniadanie w formie płatków kukurydzianych.

Pyszna również w najprostszej postaci, czyli z wody.
Polecam!

Zdjęcia

Kukurydza to podstawowy składnik kuchni meksykańskiej, ale warzywo doskonale zaadaptowało się również w Europie. <br/><br/>Znakomita jako dodatek do sałatek, dań na gorąco jak chili con carne, a także na śniadanie w formie płatków kukurydzianych. <br/><br/>Pyszna również w najprostszej postaci, czyli z wody. <br/>Polecam!

Składniki

dodatkowo

Jak zrobić Kukurydza z wody?

Usunąć liście oraz włókna otaczające kolbę kukurydzy. Przyciąć odrobinę dolny koniec i dokładnie wypłukać.

W dużym garnku zagotować wodę. Wrzątek posolić, wsypać i włożyć kukurydze. Gotować do miękkości, wyjąć z wody i odstawić na półmisek.

Podawać polaną roztopionym masłem, lub z pokrojonym na kawałki masłem i solą.
Komentarze

Do przepisu na: Kukurydza z wody

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne