Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krewetki po chińsku

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas smażenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4047

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Krewetki po chińsku to kolejne proste danie z serii zdrowy fast food.

Potrawę robi się niemal ekspresowo, ot tyle co pokroić warzywa.

Dodatkowo można uprażyć sezam, bądź pestki słonecznika, oraz dodać ostrą papryczkę chilli, lub sos ostrygowy.

Zdjęcia

<b>Krewetki po chińsku</b> to kolejne proste danie z serii zdrowy fast food. <br/><br/>Potrawę robi się niemal ekspresowo, ot tyle co pokroić warzywa. <br/><br/>Dodatkowo można uprażyć <b>sezam</b>, bądź pestki słonecznika, oraz dodać ostrą papryczkę chilli, lub sos ostrygowy.

Składniki

  • krewetki mrożone 200 gram
  • zupka chińska 2 sztuki
  • por mały 1 sztuka
  • papryka czerwona mała 1 sztuka
  • cebula średnia 1 sztuka
  • sos sojowy 2 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • seler naciowy 1 łodyga
  • pieprz 2 szczypty
  • olej 2 łyżki

Jak zrobić Krewetki po chińsku?

Zupki chińskie przełożyć do dużej miski, wsypać przyprawi i zalać wrzątkiem - tak jak przepis na opakowaniu, jednak nie należy łamać makaronu.

Cebule pokroić w kostkę, pora i seler naciowy na plasterki, paprykę w paski.

Rozgrzać olej na patelni, wrzucić cebule, po chwili dodać paprykę, seler naciowy, a na koniec por. Jak warzywa zmiękną dodać sos sojowy, pieprz i sól, a na koniec krewetki. Nakryć i dusić, aż krewetki będą gotowe.

Odcedzić makaron pozostawiając trochę płynu. Koncentrat wymieszać z 4 łyżkami wywaru, wlać do warzyw, wymieszać z makaronem i podawać.
Komentarze

Do przepisu na: Krewetki po chińsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne