Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kompot z renklod - na surowo

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3077

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • renklody
  • syrop

Jak zrobić Kompot z renklod - na surowo?

Ilość składników zależy od ilości porcji. Na jedną porcję przeznaczamy 10 dag owoców i 2 łyżki syropu. Renklody sparzamy wrzątkiem, ściągamy skórkę i usuwamy pestki. Owoce (połówki) układamy warstwami w salaterce i zalewamy gorącym syropem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny a po tym czasie podajemy do stołu.
Komentarze

Do przepisu na: Kompot z renklod - na surowo

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-11 13:13:15

Jest to starodawny przepis, pochodzący z 1928 roku..i wtedy to nazywało się kompotem, lecz my dziś nazywamy to deserem.
W tamtych czasach znane były tylko syropy robione z cukru i wody.
Obecnie możemy sobie sami zrobić lub kupić syropy owocowe jakie tylko chcemy. Wystarczy tylko podebrać odpowiednio komponujący się kolorem syrop lub zrobić sobie syrop gotując cukier z wodą .

Albertos#

Albertos

2010-03-10 21:29:59

Jaki syrop dodawać do tego kompotu? Czy nie powinien on być wymieszany z wodą?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne