Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kluseczki Śląskie mój debiut

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2855

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kluseczki Śląskie mój debiut

Składniki

Jak zrobić Kluseczki Śląskie mój debiut?

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę,albo zmielić przez maszynkę,uklepać równo w misce.przekroić na 4 części.
Czwartą część wyjąć na wierzch ziemniaków,dosypać w to miejsce,mąkę ziemniaczaną i wygładzić żeby znów było jednakowo jak z ziemniakami,dosypać jeszcze 2 łyżki mąki, żeby było lekko z czubkiem.(czwartą część ziemniaków,którą wcześniej wyjeliśmy też dodajemy)
Dodać jajko,żółtko ,mleko,odrobinę soli(nie za dużo ,bo będziemy solić wodę)zagnieść lekkie ciasto.
Formować kluski z dziurką,Gotować w dużym garnku,w dużej ilości lekko osolonej wody,3-4 min od wypłynięcia.
Smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Kluseczki Śląskie mój debiut

noteska#

noteska

2009-07-15 12:34:30

Anulka, Ty zdolna osobka jestes :)
Kurcze, żyję ćwierc wieku i jeszcze w zyciu nie zrobiłam klusek śląskich :( a taka mam ochote... kupne to jednak nie to samo co domowe :)

!Elka#

!Elka

2009-04-03 08:16:07

Ha sprobowalam tak jak radzicie i jest super zwlaszcza ze schabowym i kapusta....mniam mniam...

santalucia#

santalucia

2009-03-01 10:56:13

Te kluskinajlepiej smakuja z sosem pieczeniowym i modra kapusta, sa super nawet bez miesa i podsmazone.

borys82#

borys82

2009-01-21 11:48:05

Ha, ha anulka brakuje na tym talerzu schabowego, typowego polaczenia slaskiego lub jeszcze lepiej rolady. Co niedzielnego zwyczaju na slasku, zwlaszcza kiedys. Sprobuj to polaczyc, a zobaczysz jakie smaczne

Jadwiga40#

Jadwiga40

2008-12-31 23:42:59

Kluski te sa bardzo smaczne i wcale nie takie ciezkie w zrobieniu nie przesadzajmy

!Genia#

!Genia

2008-11-24 10:15:07

Bardzo smaczne, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne