Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Keks

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2679

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ciasto dla prawdziwych amatorów suszonych owoców i orzechów. Ten keks jest prawdziwa bombą bakaliową, przyjemnie wilgotny, nieziemsko pachnie i długo zachowuje świeżość. Polecam!

Zdjęcia

Ciasto dla prawdziwych amatorów suszonych owoców i orzechów. Ten <b><i>keks</i></b> jest prawdziwa bombą bakaliową, przyjemnie wilgotny, nieziemsko pachnie i długo zachowuje świeżość. Polecam!

Składniki

Jak zrobić Keks?

Rodzynki i śliwki na 20 min wrzucamy do letniej wody, następnie odsączamy i razem z orzechami drobno siekamy.

Jajka ucieramy z cukrem i szczyptą soli. Dodajemy miękkie masło i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec wsypujemy bakalie i dokładnie mieszamy.

Podłużną wąską formę wykładamy papierem pergaminowym i przekładamy ciasto.

Pieczemy ok. 1 godz w temp. 190 stopni C.
Komentarze

Do przepisu na: Keks

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne