Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kebab-gyros warstwowa

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4159

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kebab-gyros warstwowa

Składniki

  • pierś z kurczaka 0,5 kg
  • kapusta pekińska średnia
  • cebula czerwona 4 sztuki
  • ogórek konserwowy 1 słoik litrowy
  • kukurydza 1 puszka
  • fasola czerwona 1 puszka
  • ketchup pikantny
  • majonez
  • przyprawa kebab-gyros

Akcesoria

  • nóż
  • deska do krojenia
  • misa szklana
  • otwieracz do puszek
  • patelnia

Jak zrobić Kebab-gyros warstwowa?

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę podsmażyć, dodać przyprawę kebab-gyros. Kapustę pekińską pokroić w paski, ogórki pokroić w kostkę, cebulę posiekać na wiórka lub pokroić w kostkę. Warzywa z puszek odsączyć.

Do naczynia najlepiej szklanego układać warstwami: po połowie pokrojonych składników po kolei - kapustę, cebulę, fasolę, ogórki, kukurydzę i mięso. Pokryć to majonezem i ketchupem, a następnie ułożyć drugą warstwę pozostałych składników w tej samej kolejności. Smacznego ;)
Komentarze

Do przepisu na: Kebab-gyros warstwowa

ewas135#

ewas135

2012-08-30 22:11:16

Ja też trochę inaczej robię ale smaczna jest z każdego przepisu.

ben-ka#

ben-ka

2011-05-26 23:45:02

Troszkę inaczej robię sałatkę pod tą nzawą ale kazda jest bardzo dobra.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne