Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kawowy kogel-mogel

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2351

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zamiast cukru można użyć cukru waniliowego. Można także zamiast śmietanki użyć lodów waniliowych. Powstanie wtedy deser kawowo waniliowy :)

Zdjęcia

Składniki

  • kawa rozpuszczalna 4 łyżki
  • woda 0,5 l
  • żółtka 4 szt.
  • cukier 4 łyżki
  • śmietana 30% 1 szklanka

Jak zrobić Kawowy kogel-mogel?

Kawę zalać wrzącą wodą i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę i ciągle ucierając cienkim strumieniem wlewać kawę. Napój przelać do 4 szklanek i udekorować ubitą śmietaną.
Komentarze

Do przepisu na: Kawowy kogel-mogel

herman#

herman

2008-12-31 22:59:04

Proponuje dodac cynamon, kardamon lub zmielone rodzynki, bardzo smaczne warto zrobic

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne