Przepis na Karp

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1583
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Karp?

Filety należy skropić sokiem z cytryny, obsypać kolendrą i solą, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na 2- 3 godziny do lodówki, aby nabrały smaku. Pieczarki należy pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny i obsypać pieprzem. Cebulkę należy pokroić w talarki, naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim pokrojone filety. Na filety położyć cebulę. Obsypać solą i pieprzem. Na wierzch położyć pieczarki, można także polać stopionym masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.

Podobne przepisy

Kanapka ze śledziem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Karp smażony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ryby

Ryba pieczona w folii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Miruna w sosie pomidorowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Dorsz duszony na liściach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby