Karkówkę kroimy na grube plastry a następnie dzielimy je na 4 części. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy, dodajemy do karkówki i dokładnie mieszamy aby karkówka była równomiernie obtoczona w przyprawach.
Mięso odkładamy na godzinkę. Ziemniaki obieramy, myjemy, gdy są duże kroimy na połówki, małe zostawiamy w całości. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki.
Karkówkę przekładamy do rękawa do pieczenia, dodajemy do niego ziemniaki, obrany czosnek i marchewkę, zawiązujemy i potrząsamy tak aby warzywa obtoczyły się w przyprawach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 c, pieczemy godzinę w worku a następnie worek rozcinamy i pieczemy jeszcze przez 30 minut.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne