Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Jabłka pod kruszonką

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2320

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Jabłka pod kruszonką to pyszna alternatywa dla lubiących szarlotkę i ciasta z jabłkami. Prosty w przygotowaniu deser jest naprawdę pyszny. Wg gustu można dodać do jabłek namoczone w rumie rodzynki, a kruszone posypać płatkami migdałowymi.

Zdjęcia

<b>Jabłka pod kruszonką</b> to pyszna alternatywa dla lubiących szarlotkę i ciasta z jabłkami. Prosty w przygotowaniu deser jest naprawdę pyszny. Wg gustu można dodać do jabłek namoczone w rumie rodzynki, a kruszone posypać płatkami migdałowymi.

Składniki

  • jabłka 6 sztuk
  • cynamon 1 łyżeczka
  • cukier brązowy 1/3 szklanki
  • maka pszenna 3/4 szklanki
  • masło 100 gram

Jak zrobić Jabłka pod kruszonką?

Piekarnik nagrzać do 180 st.C.

Jabłka umyć i obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Następnie pokroić każdą ćwiartkę na mniejsze kawałki. Posypać jabłka cynamonem i przełożyć do naczynia do zapiekania.

Wymieszać mąkę z cukrem. Stopić masło (w garnuszku, lub w mikrofalówce). Zalać masłem mieszankę maki i cukru. Mieszać, aż powstaną okruchy. Posypać kruszonką wierzch jabłek i wstawić formę do piekarnika. Piec 20-25 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Jabłka pod kruszonką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne