Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Humus

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6279

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Tagi

Humus, to pyszna arabska pasta z ciecierzycy.

Bardzo prosta w przygotowaniu, może być spożywana na zimno i na ciepło.

Doskonale sprawdza się jako składnik kanapek, dip, lub nadzienie, np. do naleśników. Znana jest na całym świecie, zwłaszcza w kręgach wegetariańskich.

Zdjęcia

<b>Humus</b>, to pyszna arabska pasta z ciecierzycy. <br/><br/>Bardzo prosta w przygotowaniu, może być spożywana <b>na zimno</b> i na ciepło. <br/><br/>Doskonale sprawdza się jako składnik kanapek, <b>dip</b>, lub nadzienie, np. do naleśników. Znana jest na całym świecie, zwłaszcza w kręgach <b>wegetariańskich</b>.

Składniki

Jak zrobić Humus?

Ciecierzycę odcedzić pozostawiając zalewę. Ząbki czosnku obrać ze skórki. Zmiksować ciecierzycę z czosnkiem. Dodać tahini, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz. Miksować, aż powstanie gładka pasta. Jeśli masa jest za sucha wlewać p łyżce zalewę. Przed podaniem posypać humus słodką papryką.
Komentarze

Do przepisu na: Humus

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne