Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gruszki pieczone z ricottą

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2318

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zamiast miodu, można posypać brązowym cukrem.

Zdjęcia

Składniki

  • gruszki 4 szt.
  • ser ricotta 100 g
  • cynamon mielony 1 łyżka
  • miód płynny 4 łyżki
  • biszkopty 3 szt.

Jak zrobić Gruszki pieczone z ricottą?

Gruszki przeciąć na połowę, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, otwory nafaszerować serem, posypać mielonym cynamonem i polać miodem. Wstawić do gorącego piekarnika, piec około 10 minut w temperaturze 190 stopni. Wyjąć, pokruszyć biszkopty i posypać gruszki. Zapiekać jeszcze 5 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Gruszki pieczone z ricottą

weramera#

weramera

2009-03-01 11:58:36

Jeszcze nie jadlam gruszki w serze, ale jak zrobilam to bardzo dobre. Smakuje zaskakujaco dobrze

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne