Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Flan waniliowy

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 35 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2923

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Tagi

Flan waniliowy to pyszny i delikatny deser. Pod warstwą słodkiego karmelu kryje się puszyste waniliowe wnętrze. Bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo efektowny przy podawaniu. Polecam!

Zdjęcia

<b>Flan waniliowy</b> to pyszny i delikatny deser. Pod warstwą słodkiego karmelu kryje się puszyste waniliowe wnętrze. Bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo efektowny przy podawaniu. Polecam!

Składniki

Jak zrobić Flan waniliowy?

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

Na suchej patelni podgrzać 5 łyżek cukru, tak aby się rozpuściły i powstał karmel. Przelać karmel do naczyń, w których będzie pieczony flan, np. kokilek.

Jajka ubić z pozostałym cukrem, oraz cukrem waniliowym na puszystą masę, a następnie wymieszać z kremówką. Przelać masę do naczynek z karmelem i wstawić do wiekszej formy. Wypełnić formę ciepłą woda i wstawić całość do piekarnika.

Piec 35-45 minut.
Przed podaniem wstawić na chwile naczynka z flanem do gorącej wody i odwracając wyjąć na talerzyk. Podawać z bitą śmietaną lub sosem czekoladowym.
Komentarze

Do przepisu na: Flan waniliowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne