Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Czarno-białe

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1781

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Czarno-białe

Składniki

Jak zrobić Czarno-białe?

Żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy na sztywną pianę.Do białek dodajemy utarte żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao. W keksówkę wlewamy pierwszą ciemną masę a później robimy na środku miejsce i wlewamy jasną masę. Piec 40 minut w 170 stopniach. Na koniec polać polewą.
Komentarze

Do przepisu na: Czarno-białe

monika4#

monika4

2009-08-06 21:36:04

Szklanka cukru to takie słodkie wyjdzie. Można dać mniej.

tulipan#

tulipan

2009-08-04 21:26:02

Apetyczne wygląda!
A ile cukru???

noteska#

noteska

2009-08-04 09:52:02

no kino jakies... tłuszczu do tego ciasta nie tzreba? ani oleju? ani masła czy margaryny?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne