Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Crumble z jagodami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3194

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Crumble z jagodami to pyszne owoce pod kruszonką z chrupiącymi migdałami.

Bardzo tani i prosty deser, który równie szybko znika jak się go robi.

Można go jeść na ciepło, lub na zimno, z lodami lub bitą śmietaną. Polecam, bo pyszne!

Zdjęcia

<b>Crumble z jagodami</b> to pyszne owoce pod kruszonką z chrupiącymi migdałami. <br/><br/>Bardzo tani i prosty deser, który równie szybko znika jak się go robi. <br/><br/>Można go jeść na ciepło, lub na zimno, z lodami lub bitą śmietaną. Polecam, bo pyszne!

<b>Crumble z jagodami</b> to pyszne owoce pod kruszonką z chrupiącymi migdałami. <br/><br/>Bardzo tani i prosty deser, który równie szybko znika jak się go robi. <br/><br/>Można go jeść na ciepło, lub na zimno, z lodami lub bitą śmietaną. Polecam, bo pyszne!

Składniki

  • jagody 200 gram
  • mąka 150 gram
  • masło 50 gram
  • cukier brązowy 5 łyżek
  • płatki migdałowe 4 łyżki

Jak zrobić Crumble z jagodami?

Jagody umyć, osuszyć i przesypać do naczynia do zapiekania. Mąkę wymieszać z cukrem brązowym, a następnie dodać pokrojone na kawałki masło. Rozcierać palcami masło z mąką, aż się połączy w grudki.

Kruszonkę wyłożyć na jagody. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika i piec 20 - 25 minut w 180 stopniach.
Komentarze

Do przepisu na: Crumble z jagodami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne