Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Cappuccino

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1877

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Cappuccino

Składniki

ciasto

krem

  • jaja 5 sztuk
  • cukier 3/4 szklanki
  • margaryna 1 kostka
  • serki homogenizowane waniliowe 2 opakowania
  • mleko w proszku 2 szklanki
  • kawa cappuccino 3 saszetki
  • biszkopty okrągłe 2 opakowania

Akcesoria

  • miska
  • blacha do pieczenia
  • mikser
  • kubek

Jak zrobić Cappuccino?

Z jaj, cukru, mąki i proszku do pieczenia upiec biszkopt w 180 stopniach ok 20 min. 4 żółtka, 1 całe jajko i cukier ubić na parze i wystudzić. Utrzeć masło i dodawać po łyżce wystudzoną masę, następnie dodawać po łyżce serki homogenizowane i po łyżce mleka w proszku - ciągle ucierając. Zaparzyć kawę i ostudzić. Biszkopt posmarować połową masy, biszkopty okrągłe moczyć w kawie i układać na masę. Następnie kładziemy drugą warstwę masy i drugą warstwę biszkoptów nasączonych w kawie. Wierch możemy polać polewą lub posypać kawą cappuccino, ewentualnie zetrzeć na cienkiej tartce mleczną czekoladę.
Komentarze

Do przepisu na: Cappuccino

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne