Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Bułki do hamburgerów i kebabów

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2180

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Bułki do hamburgerów i kebabów

Składniki

Jak zrobić Bułki do hamburgerów i kebabów?

Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże i cukier-odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do miski i wymieszać z solą dodać miękkie masło, jajko i rozczyn. Zagnieść na gładkie ciasto-odstawić na 30 minut pod przykryciem. Ciasto ponownie zagnieść podzielić na 2 części i rozwałkować na 2 kwadraty o grubości 0, 5 cm i o bokach ok. 30 cm. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować białkiem, posypać sezamem i pozostawiamy na ok. 20 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. Jeśli chcemy duże bułki do hamburgerów to ciasto dzielimy na 4 części formujemy na kształt bułek mocno spłaszczamy i dalej postępujemy j/w.
Komentarze

Do przepisu na: Bułki do hamburgerów i kebabów

!ciekawa#

!ciekawa

2012-01-05 21:30:01

dzięki za odpowiedź ;-)

malina#

malina

2012-01-04 22:04:39

1 łyżka ,ale nie czubata i polecam dodać 4 łyżki oleju

!ciekawa#

!ciekawa

2012-01-03 11:37:52

ile ma być masła bo w składnikach nie ma podane?proszę o odpowiedź ;-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne