Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Brzoskwiniowe ciasto olejowe

Dodany przez

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4182

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Brzoskwiniowe ciasto olejowe to wilgotne i aromatyczne ciasto. Naprawdę zawsze się udaje, nawet gdy wymieszamy wszystkie składniki w misce, bez uprzedniego miksowania jajek z cukrem :)

Przepis na ciasto olejowe jest uniwersalny i brzoskwinie można zamieniać na inne owoce - truskawki, rabarbar, śliwki czy maliny.

Zdjęcia

<b><i>Brzoskwiniowe ciasto olejowe</i></b> to wilgotne i aromatyczne ciasto. Naprawdę zawsze się udaje, nawet gdy wymieszamy wszystkie składniki w misce, bez uprzedniego miksowania jajek z cukrem :) <br/><br/>Przepis na <b>ciasto olejowe</b> jest uniwersalny i brzoskwinie można zamieniać na inne owoce - truskawki, rabarbar, śliwki czy maliny.

Składniki

Jak zrobić Brzoskwiniowe ciasto olejowe?

Piekarnik nastawić na 180 stopni.

Brzoskwinie umyć i pokroić w szesnastki.

Zmiksować jajka z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem i solą. Do jajek dodać olej, aromat i wodę, wymieszać i dodać mąkę. Duża blachę wyłożyć papierem i wylać ciasto. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwiń. Po wierzchu posypać płatkami migdałowymi.

Wstawić do piekarnika i piec 45-55 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Brzoskwiniowe ciasto olejowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne