Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Białe szparagi z jajkiem

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1535

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Białe szparagi z jajkiem to smaczne i proste danie ze szparagami w roli głównej.

Szparagi białe są mniej intensywne od szparagów zielonych, dlatego polecam szczególnie tym, którzy jeszcze nie znają smaku tego warzywa.

Gałka muszkatołowa i masło doskonale podkreślają smak białych szparagów. Polecam!

Zdjęcia

<b>Białe szparagi z jajkiem</b> to smaczne i proste danie ze szparagami w roli głównej. <br/><br/>Szparagi białe są mniej intensywne od szparagów zielonych, dlatego <b>polecam</b> szczególnie tym, którzy jeszcze nie znają smaku tego warzywa. <br/><br/>Gałka muszkatołowa i masło doskonale podkreślają smak białych szparagów. Polecam!

Składniki

Jak zrobić Białe szparagi z jajkiem?

Szparagi dokładnie myjemy. Odcinamy zdrewniałe końce. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier oraz połowę soli, wkładamy szparagi i gotujemy aż będą al dente 7-10 minut (w zależności od grubości szparagów).

W innych garnku gotujemy, w osolonej wodzie jajka na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Roztapiamy masło na patelni.

Ugotowane szparagi układamy na talerzach, polewamy stopionym masłem, posypujemy jajkami, posiekaną natką pietruszki, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Podajemy od razu.
Komentarze

Do przepisu na: Białe szparagi z jajkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne