Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Barszcz szczawiowy

Dodany przez

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3432

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Barszcz szczawiowy

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • nóż

Jak zrobić Barszcz szczawiowy?

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cały kawałek wędzonego boczku i gotujemy 15 min. Dodajemy do niego po 2 liście laurowe, pieprze ziarniste i ziela angielskie oraz cały ząbek czosnku. Dodajemy kostkę rosołową.

Cebulę nabijamy na widelec i lekko obsmażamy nad palnikiem, niepokrojoną dodajemy do wywaru. Kiełbasę kroimy w kostkę i również wrzucamy do wywaru. Liście szczawiu przebieramy, płuczemy w letniej wodzie, kroimy na mniejsze paseczki w wrzucamy do barszczu. Podgotowujemy 5 min.

Następnie doprawiamy śmietaną oraz przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jaja gotujemy na twardo, obieramy kroimy i dodajemy do barszczu.
Komentarze

Do przepisu na: Barszcz szczawiowy

ewas135#

ewas135

2012-08-30 22:03:31

Nigdy barszczu ze szczawiem nie gotowałam zawsze zupę .Pewnie smaczny.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne