Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Barszcz Prałacki

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1093

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Barszcz Prałacki

Składniki

  • wywar z różnych mięs 1,5 l
  • buraczki 4 szt
  • boczek wędzony 15 dag
  • parówki cielęce 3-4 szt
  • cebula
  • kwas burakowy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Jak zrobić Barszcz Prałacki?

Buraczki oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować, przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać drobno pokrajaną cebulę, usmażyć, połączyć z wywarem, buraczkami oraz obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki parówkami, a także kwasem burakowym, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody.
Komentarze

Do przepisu na: Barszcz Prałacki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne