Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Babka z budyniem

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2908

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Babka z budyniem

Składniki

ciasto

do formy

dekoracja

  • lukier lub cukier puder wg uznania

Akcesoria

  • makutra
  • wałek
  • forma do babki

Jak zrobić Babka z budyniem?

Margarynę utrzeć z oliwą, cukrem i cukrem wanilinowym. Dodawać kolejno całe jajka i bardzo dokładnie utrzeć, następnie wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewać mleko ciągle ucierając. Ciasto wlać do bardzo dużej formy babkowej wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką. Piec 1 godzinę w temp. 175-180 stopni. Babkę można polukrować albo posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Babka z budyniem

!Piekarz#

!Piekarz

2012-01-05 23:06:00

A kiedy dodać budyn?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne