Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Babka gryczana

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4798

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Babka gryczana?

Smalec podgrzać by był gorący, dodać do mąki i dokładnie wymieszać. Do masy wlewać powoli wodę, przez cały czas mieszając, taką ilość, by powstała średniej gęstości masa. Doprawić solą. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dwoma łyżkami mleka, dokładnie połączyć z ciastem gryczanym. Formę wysmarować masłem, przełożyć ciasto i zostawić w ciepłym miejscu do godziny, żeby wyrosło. Piec w temperaturze 180 stopni, przez godzinę. Po wyjęciu polać stopionym masłem, ciąć na porcje.
Komentarze

Do przepisu na: Babka gryczana

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-19 13:32:04


Mam ten przepis od dłuższego czasu, ale jakoś tak schodzi i niem mogę się wziąć i upiec

monika4#

monika4

2009-07-08 08:56:50

nie próbowałam tego idę spróbować,zobaczymy co za smak?!

janina#

janina

2008-12-31 23:47:28

Bardzo polecam, ale bez masla do polania raczej polecalabym bez

!Celina#

!Celina

2008-10-29 08:40:52

Bardzo polecam, smaczne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne