Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Babka cytrynowa

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2054

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Babkę po upieczeniu możemy udekorować lukrem,polewą lub posypać cukrem pudrem to wszystko zależy od naszego upodobania.

Zdjęcia

Babkę po upieczeniu możemy udekorować lukrem,polewą lub posypać cukrem pudrem to wszystko zależy od naszego upodobania.

Składniki

ciasto

do formy

Akcesoria

  • forma do babki
  • mikser

Jak zrobić Babka cytrynowa?

Jajka utrzeć z cukrem na kogiel-mogiel, ucierając dodawać pozostałe składniki. Na koniec dodać olej - dokładnie wymieszać. Formę 1 dużą lub 2 małe wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

Włożyć ciasto na wysokości 3/4 blaszki i piec 50 minut w temp. 175 stopni. Po upieczeniu udekorować wg własnego uznania. Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Babka cytrynowa

ben-ka#

ben-ka

2011-06-20 23:42:50

I jest smaczna:) zawsze na Wielkanoc ją robię bo wszyscy jedzą.

teressa444#

teressa444

2011-06-17 16:29:58

Na zdjęciu smakowicie wygląda:)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne